top of page

Om mig

Upptäcktsresande i akvarellmålningens magiska värld...

IMG_6854.jpg

Jag heter Cecilia Lindell Kennberg och jag är en självlärd akvarellkonstnär baserad i Sollentuna utanför Stockholm. Jag befinner mig på en ständig resa genom akvarellmålningens magiska värld. Ibland arbetar jag i andra medier men akvarellmålningen ligger mig allra varmast om hjärtat och det är dit jag ständigt återvänder.

Som barn satt jag ofta i timmar och målade och ritade i mina skissböcker. Det var det första mediet där jag kunde uttrycka mig, innan jag lärde mig att läsa och skrev, före musik gjorde sitt intåg. För mig var och är det här mina fantasier får liv och magin uppstår. Jag upplever fortfarande den där känslan av att utforska okända världar varje gång jag målar, inget är mer befriande.

Jag målar mycket naturmotiv och får ofta inspiration till mina målningar från vandringar och promenader i skog och mark. För mig har varje målning en historia att berätta, varje bild bär en berättelse. I de minsta, mest vardagliga scener kan de djupaste tankar födas. Det är verkligen magiskt.

I vuxen ålder har jag tagit upp målandet på nytt då jag känt att jag emellanåt behöver tanka på energi. Mellan att vara kommunikatör och trebarnsmamma har jag i målandet hittat min egen tid och mitt lugnt, något som jag värdesätter enormt. I stressiga tider, när kalendern är fullbokade är det lätt att känna sig otillräckligt. Att måla har hjälpt mig att hålla mig både fokuserad och balanserad.

Jag hoppas att du kommer att uppskatta den konst som jag skapar och kanske kan du låta din fantasi vandra med någon av mina målningar. Besök in portfolio och se efter.

Bio: Bio
bottom of page